Monday, March 8, 2010

~~ Weee....... Wii ~~

Mmmmm.. dulu masa anak dara trang tang tang... berat mama cuma 46 kg je... after kawen ngan en Ariff yg encem... naik sket ke 51kg... (naik banyak gak akcelli...) peggy kan assyura naik jd 61kg... (mak aiii 10kg tuh..) tp pas besalin... turun cuma 8kg je... huahua...... so kira la sendiri ek... berapa berat mama yg bambam nih skang... (n_n)


1. encik huBBy slalu kata "sayang ni dah kurang shape la... (maksudnye..dah kurang sama mcm bentuk biola la tuh)...... sabo je la....

2. balik kg...org kata bulatnye muka... mmmm bukan dari kecik2 ke muka mama ni dah memang bulat... saje la tuh... :p

3. mak kat kg kate... "adik ( panggilan mak mama).. mak tgk adik ni dah gemuk laa... uishhh...sound direct tuh!.... mak..maaakkkk :)

4. kawan a.k.a jiran selang 3 4 buah umah kate... eh, makin comel la.... haaaa... paham dah maksud tersirat nye tuh.... :p

isk... cammane nih... nak kena buat something nih....


yela... since bf assyura... mama x jaga sangat pasal makan... mama selalu lapar... so, bila lapar je, mama makan... lapar je mama makan.... tp tula, mama x pernah salahkan assyura yg mamacayang nih... apa mama lakukan ikhlas utk kebaikan anak mama... dgn harapan assyura membesar jadi anak yg solehah, sihat dan pintar... insyaAllah... :)

mama ingat nak try jamu2 yg ada di pasaran utk kurangkan berat badan... yelah.... encik suami pun nak gak mama yg ala2 biola dulu.. hihi :) tp once again... xde jamu kuruskan badan yg sesuai utk breast feeding mummies... mmm... sangat la sedih hati ni.... :(

so, as a solution... bila slalu tgk rancangan "The Biggest Loser Asia"... mama bertekad utk berubah..... yes!!!!!

dengan hati yg bulat... keazaman yg tekad.... mama n ayah tong2 sorang sikit duit... utk beli


"Wii Fit"


dengan harapan membara... moga2 dengan bersenam dan mengamalkan pemakanan yg sihat, mama akan kembali bertenaga dan langsing seperti dulu... hehehe :)

so.... target mama.. BMI before 23.51... akan mama turunkan kepada 22.. within this first 2 weeks...... :)


MAKA....
BERMULALAH RANCANGAN "THE BIGGEST LOSER of JLN TULIP".... mamaeja vs ayah ariff......


mari kita lihat siapa yg menang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


luv,

3 comments:

  1. wah bestnya.. nanti kalo ada keberkesanannya ezan nak try jugak.. jgn lupa teruskan update.. :)

    ReplyDelete
  2. okies... smlm baru 1st day... mamaeja letak target 2 weeks :) nak kurang at least 1kg.. :D

    -- nant mama upload status dr semasa ke semasa ye :) ~~

    ReplyDelete
  3. ~~ a day of exercise... I've lost 0.70 lbs!!.. :D

    ReplyDelete

xkan baca je..mai la komen :)

Cari.. Cari... Cari......