Monday, May 31, 2010

JJ's note... :)

Assalamualaikum n hai to all :)





apa la agaknye dalam bungkusan tu ek?... :)

hehehe..

>

>

>

Actually ni la product terbaru mamaeja (jarumjahitcollection).. since ramai kawan2 n follower yg tanya... xde ke buat baju utk boy?... so... mama akan tunaikan permintaan anda semua... dengan memperkenalkan my new product nie.... dont worry sebab product terbaru mama ni memang suit either for boy or girl... so... fair n square la kan! :)

here are some sneak peak of the raw one.... :D











luv,
mamaeja

Monday, May 24, 2010

VIP notice :)

perhatian ye kepada semua2 peserta2 contest mamaeja... ada beberapa perkara penting mama nak btau ye... :)

1. contest banner + JJC logo di posting
-kebanyakan (bukan semua ye) peserta yg masuk contest.. mama tgk mereka x link kan kedua2 banner dan logo ni ke blog mamaeja & JJC...

2. Contest banner + JJC logo di side bar
-ada beberapa peserta yang x letakkan kedua2 banner dan logo ni di side bar mereka

3. kenapa suke/x suke blog mamaeja
-xpe... kalau x suke pun bg cadangan lagi bagus.. so mama can improve! :)

note: harap semua dapat tepati syarat2 TERPENTING ni ye.. sebab sekarang mama ada masa bolehla mama tgk satu2 suruh betulkan.. tp x lama lagi mama busy ye... nanti mama tak sempat nak suruh betulkan.. terpaksa la di reject... jgn marah aaa..

so... please please please..

make sure semua syarat2 dipenuhi sebelum tinggalkan link contest anda kat blog mama nih :)

terima kasih semua... :D

mama x marah ye.. cuma ingatkan... tp kalau marah pun xpe, sebab marah tandanya sayaaaaangg!!! eheheh

luv,
mamaeja

Friday, May 21, 2010

Bismillahirrahmanirrahim... :)

21 May 1983.... Hospital Besar Melaka.. Maka lahirlah seorang puteri bongsu kepada pasangan Mohamed Hassan & Zaiton Mohamad.... uweeek.. uweekk... alhamdulillah :)

21 May 2010... sempena hari lahir mamaeja yg ke-... (kira sendiri la ye)..hehehe


semuanya datang dari
hoBBy - menjahit sejak kecil lagi...
PaSSion - keterujaan utk mencari rezeki tambahan buat keluarga..
InSpiRation - assyura.. model kecil yg slalu mama pakaikan bj cantik2 buatan tgn mama..
SatiSfactiOn - Puas.. atas hasil usaha sendiri..

Alhamdulillah.. berkat kesabaran mama.. dan semangat serta dorongan dari suami terchenta.. En. Ariff... Mak, Ayah, MIL, FIL, Families n Friends....


Mamaeja dengan rasa berbesar hatinya... ingin melancarkan pembukaan JarumJahitCollection secara rasminya..............



JarumJahitCollection
Variety Choices of Handmade Cotton Clothes

Moga cita2 mama utk menjadi WAHM suatu hari nanti akan terlaksana... insyaAllah :)

luv,
mamaeja

Thursday, May 20, 2010

~~ me.. him.. her... together forever... :)

Love these piccas...


To be apart of a family like mine
is so divine
where love is shown
hurt is shared
our love for each other is never impaired







we talk
we laugh
we cry

but we are a family
and we do it all together
for as a family
we do it all as one










you hurt one
you hurt all
and as a family unit
we will all stand tall










for we are family
a family full of strength
a family full of love
a family no one can touch
that is why I love my family so much...


luv,
mamaeja

ta teh.. ta teh.. ta teh.. yeay! :)

Mama was so proud yesterday when my daughter in the 14 months old finally dah berjalan... ( couple of weeks before dier dah stat jalan dah.. tp just 2 3 steps je)... but semalam.. mmg mama proud sangat...

note : mesti org kata..alah 14 bulan br berjalan lambat dah.. hehehe.. apa mama kisah.. yg penting anak mama dah berjalan.. yeay!! :D

tengokla aksi anak mama nih.. berjalan sambil berkipas2 tu.... ambooiii!! :)


video


note : pagi tadi.. jalan sambil main bola sepak... baling bola jalan... ambik bola, baling balik.. jalan balik..... x sabar mama nak belikan assyura kasut bunyi pet pet pet pet tuh.. hihihi :p


luv,
mamaeja

Tuesday, May 18, 2010

~~ syarat penting contest :)

Salam semua :)
waah... ramai yg interested nie... suke nye mama :D
ok la..since ramai yg bertanya... cap boleh ke?.. snow cap acceptable ke?...
biar mama explain di sini.. antara jenis2 hat yg dibenarkan termasuklah..
1. hat (macam yg assyura pakai tu)
2. Cap
3. snow cap
unacceptable...
1. Bandana
2. Songkok
3. Kopiah
4. Tudung
(len kali mama wat contest utk yg ni pulak ye..insyaAllah)
ok la..harap2 semua faham dan mengerti ye :)
so, apa lagi.. jom la join!! hadiah best tau :D
luv,
mamaeja

Sunday, May 16, 2010

~~ mamaeja & JJC 1st Giveaway : Cutest Baby With Hat Contest ~~

***************************************

Proudly brought to you..

>

>

>

>



collaboration of mamaeja & JarumJahitCollection :)



hai kawan2 semua... sempena birthday mamaeja yg ke.. ehem2x.. (21 May nie), mother's day dan juga launching kedai mamaeja (jarumjahit.blogspot.com) .. mamaeja dengan rasa seronok, excited, gumbira yang sangat2... teringin la nak menganjurkan contest sekali dgn my 1st giveaway...
senang je tajuknye...

"mamaeja & JJC 1st Giveaway : Cutest Baby With Hat Contest"

syarat2 nye sangatlah senang dan hadiah2 nye pule sangatla besh2.. (besh ke?..hehehe)

syarat2 nye:

1. Mesti copy contest banner & jarumjahit kat atas ni dan tampalkan ke page contest dan juga sidebar anda. Make sure both page contest dan sidebar tu dilink balik ke blog mamaeja dan blog jarumjahit ek..kalau x... hehehe, faham2 la ye :) ... Mesti juge letak title ~~ mamaeja & JJC 1st Giveaway : Cutest Baby With Hat Contest ~~ kat blog post anda ye.. tajuk lain x bleh tau!

2. Macam biasalaaaa.... mesti jadi follower http://mamaeja.blogspot.com/ dan juga follower http://jarumjahit.blogspot.com/

3. Jangan lupa tulis sikit kat dalam contest anda tu, ngape anda suke/tak suke blog mamaeja nie.. (just for my future improvements)

4. letak satu keping je (SATU je tau, bebanyak kang pening!) gambar anak anda/anak sedare/sesiapa saje yg ada pertalian darah dengan anda. Contest ni terbuka kepada bayi/kanak2 berumur dari 1 bulan - 3 tahun sahaja (max betul2 sehari sebelum 4 tahun) :p

5. Jangan lupe letak nama bayi, tarikh lahir, nama anda, email dan ceritalah sikit ttg gambo tuh ye!

5. tarikh tutup contest ni tepat jam 11.59 malam, on 17 June which is a month from now. lambat anto, surat menyurat x dilayan ye :)

6. last but not least, jgn lupa letak link contest anda kat ruangan comment :)

HADIAH?... hehe.. hadiah menarik menanti anda semua.. mama akan bgtau senarai hadiahnye on the 1/2 journey of this contest ye! yg penting..memang beshhh... :D

JARI MENJADI JURI?...Owh tidaakk.. hehe..mamaeja telah melantik beberapa org juri yg berpengalaman dlm menilai gambo baby cute ni yg terdiri daripada en huBBY, nenek assyura, serta pakcik dan makcik assyura :)

apa lagi... jom join, bgtau kawan soh join, bgtau kawan punye kawan soh join, bgtau sumerlah soh join!! :D

luv,

Thursday, May 13, 2010

~~ menghitung hari... :)

hehe..pasti ramai yg tertanya2 kan?... sabar2... beberapa hari je lagi..mamaeja akan launchkan kedai mama ni... meh le ramai2 memberikan sokongan tidak berbelah bahagi ye...

sokongla mama.. sebab mama memang berangan2 sangat nak jadi WAHM one day nanti.. insyaAllah :)


luv,

Sunday, May 9, 2010

A Mother's Day Present for Me.. love it!! :)



video

moga kasih kita (mama-ayah-assyura) kekal hingga ke syurga... insyaAllah :) amiinnn...


note : credit to zihni (bro-in-law) for making this awesome vid 4 me!

luv,
mamaeja

~~ Mak Eton & Mak Idah ku sayang!! :) ~~

Ibu... Ibu.. engkaulah ratu hatiku...
Bila ku berduka.. engkau hiburkan selalu...
(assyura suka sangat bila iklan lagu nie keluar kat tv.. siap menari2 lagi :).. mama pun apa lagi.. perasan la sorang2... assyura suke lagu tuh sebab sayang kat mama dier... ngehehehe :D

apa2 pun... hari ni 9 may... so sempena hari ibu yg mulia nie... mama tujukan doa ini... khas untuk ibu2, mama2. mummy2, ummi2, mak2... diluar sana..... terutama for both my mum n MIL n me myself :)

Khas untuk mak tersayang.. Puan Zaiton Binti Mohamad dan mak mertua tercinta.. Puan Sa'idah Binti Md Said.. kasih kalian membawa ke syurga.. terima kasih atas segalanya... mamaeja caaaayang mak eton n mak idah!! :)

"SELAMAT HARI IBU"

Ya Allah..
Sesungguhnya wanita2 yg kukenali ini
seorang ibu yang kucinta, cantik, kuat, sabar,
dan aku menyayangi keduanya

Kau tingkatkanlah kehidupan mereka dengan rezeki yang berkat
Kau rahmatilah setiap langkahnya dalam
menjaga dan memberi yang terbaik buat keluarganya
Kau bersihkanlah hatinya
Kau kuatkanlah imannya
Kau peliharakanlah ia dari sebarang fitnah
kau permudahkanlah hidupnya
Kau restuilah kehidupannya
di dunia dan jua di akhirat

Amin Ya Rabbal Alamin....

Salam ukhwah fillah :D

luv,
mamaeja

Wednesday, May 5, 2010

~~ when she's not feeling well... :(

Salam ukhwah fillah semua...

isnin..selasa..rabu... hari ni masuk hari ketiga anak kesayangan mama.. assyura demam panas...

hari isnin ari tu.. her condition teruk sangat... :(
actually its starting on sunday night... when tiba2 assyura muntah balik susu yg dier minum... mama ingatkan dier g jolok2 tekak dier.. n masa tu siap leh senyum2 lagi... (dlm hati kata.. ish ish..notti nye my doter nih :p) .. after that, syura minum nenen mama plak..n tido macam biasa.. ok la tu rasanye..kataku di dalam hati....

Isnin pagi... g umah nenek..macam biasala sebab awal lagi..mama bawak assyura naik bilik atas dulu.. give her nenen as usual... tup2 pas aje nenen.. tgk2 syura muntah memang x ingat punya lah... habis basah telinga n rambut nya.. sekali dengan toto n tikar skali... keluar semua2 apa yg dimakan semalam (ahad).....

mama bersihkan assyura... then bawak baring atas katil pulak..bagi nenen lagi... tgk2 kali ni muntah lagi.... keluar yg kaler kuning pulak... lagi teruk keluar lalu hidung skali... mama panik bila assyura menangis x henti2... ngape ni sayang?.... :(

mama bawak assyura turun.... mama ingat kan assyura tercekik something yg buatkan tekak dier x selesa.. nenek pun try la tgk kat tekak dier... takut2 kalau ada apa2 yg menghalang saluran tekak tu... tgk2 xde apa2pun....

mama g ofis macam biasa..tghari balik... nenek n cik noi (mak sedare) assyura kata assyura demam n muntah pas minum susu.. x boleh jadi nih... mama lunch n bawak assyura g klinik kat umah....

doktor kata assyura demam panas.. n the reason why she keeps vomiting is because badan dier terlalu panas sangat... x pasal2 mama kena marah sebab pakaikan assyura baju (even senipis2 baju dah mama pakaikan).... doktor kata let her bogel je (diapers only)... so that dier xkan terhidrate... n ask me untuk lap2kan badan assyura guna air sejuk (betul ke?... bukan air suam ke?)...

disebabkan suhu yg terlalu panas..doktor masukkan sejenis pil dlm 'montot' syura... melenting2 anak mama ketakutan.. cian dier..mama plak yg nak nangis.. isnin n selasa tu, assyura asyik poo poo je... cair dan bau macam ubat... MIL kata biasala tu utk keluarkan panas2 dlm badan dier.... sedihnye mama..

so, isnin n selasa..mama keep on bg bf kat assyura.... sebab assyura dah kurus sangat... mana xnye.. x makan x minum selain dari susu mama.. then asyik tukar pampers je sebab poo2....

hari ni.. rabu... assyura dah beransur pulih.... tp kena still makan ubat lagi ye sayang....

mama doakan moga assyura cepat sembuh... dan apa la agaknye yg assyura nak pandai ye? :D

note : org tua2 kata..kalau demam tu baby amek upah.. ada la benda yg dier nak pandai tuh! :p

harap2 macam tu lah.... mama caaaaaaaaaaayang assyura!! muaahhhhssss....

luv,
mmaeja

Cari.. Cari... Cari......